Holistisch bekeken

Divider

Het geheel is meer dan de som der delen. (Aristoteles 384-322 v Chr.)

Natuurgeneeskunde kijkt naar het totale beeld van het dier in zijn relatie tot de omgeving. Ze zoekt naar het waarom achter de klacht en is erop gericht het probleem bij de wortel aan te pakken. Fysiek, mentaal en energetisch zijn hierbij steeds verbonden. Een klacht op het ene vlak werkt altijd door op een ander vlak.

Natuurgeneeskunde kent veel mogelijkheden. Ze is erop gericht het zelfgenezend vermogen te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door blokkades op te heffen, door afvalstoffen af te voeren op het fysieke vlak en ‘los te laten’ op het emotionele vlak, en door organen/ orgaansystemen te ondersteunen.

Het kan worden ingezet om ziekte te voorkomen, ter verbetering van het welbevinden en de gezondheid in het algemeen, en als ondersteuning bij reguliere zorg en/of medicatie. Beide geneeswijzen kunnen elkaar aanvullen en versterken.

Natuurgeneeslijke geneeswijzen zijn geen vervanging van de reguliere dierengeneeskunde en als dat nodig is, zal ik je ook doorverwijzen naar een dierenarts.

Praktijk

Altijd al was ik gek op dieren. Zo ook op mijn paard Rio. Zijn ongemak zette mij aan het denken. Ik verdiepte me in de natuurgeneeskunde, op zoek naar natuurlijke middelen tegen kwalen. Ik vond verschillende mogelijkheden en kreeg nieuwe inzichten. Holistische geneeswijzen zijn voor mij zo boeiend dat ik me hier ook in zal blijven verdiepen.

Ik heb de 4-jarige ‘Plusopleiding natuurlijk diertherapeut’ gevolgd bij Instituut Silverlinde in Breda. De opleiding doceert hoe je dieren optimaal kunt ondersteunen in hun gezondheid. De kennis die ik hier opdeed, deel ik nu graag met jou en je dier, in mijn praktijk.

Therapieën waar ik mee werk zijn onder andere: diergedrag, voedingsleer, fytotherapie of de kruidenleer, celzouten, essentiële oliën, Ttouch, klassieke massage en therapieën met een meer energetische werking zoals Bachremedies en klassieke homeopathie.